Granola, verdensbeste frokostblanding – synes jeg

Her kommer oppskrift på frokostblanding som jeg har lovet Ingvild :), foreløpig uten bilde, men det får komme etterhvert. Granolaen blir knasende god!

Dette er en litt stor oppskrift, men det er veldig fint å ha stående noen glass, for den forsvinner ganske raskt. Ihvertfall hvis du gir bort noe av den.

900 gram Havregryn

300 gram valnøtter

150 gram solsikkekjerner

400 gram mandler

4,5 dl lønne-sirup

1,5 dl honning

1 dl raps-olje (kan erstattes med kokosolje for å få enda mer kokossmak)

1 dl kokosolje

Hakk nøttene, bland alt det tørre for seg og bland oljer, sirup og honning for seg selv før du heller det over den tørre blandingen samtidig som du rører. Jeg rører det alltid for hånd i en stor bolle, ser for meg at det kan bli vanskelig med en miksmaster, men det er bare å prøve.  Jeg steker på 150 grader med døren igjen de første 15 minuttene, og deretter med døren lit på gløtt 20-30 minutter. Dersom du lager en like stor oppskrift som det jeg har laget her må du kanskje la den stå enda litt lenger, husk å vende granolaen litt underveis og skru gjerne opp temperaturen litt, men da må du følge godt med for de skal ikke bli for stekte, da får de en veldig kraftig smak man fort blir lei av.

Lykke til!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: