Pao de queijo – Brasiliansk Ostebrød

pao de queijo

osteboller2 osteboller

I Brasil spiste vi Pao de queijo. Direkte oversatt – «ostebrød». Jeg liker det veldig godt, de er sprø på utsiden og myke og seige inni. Ostebrød er glutenfritt ettersom det er laget på tapioca. Tapioca er en type stivelse fra Mandioca, i Brasil bruker man den i mange oppskrifter, jeg bruker tapioca i flere av mine oppskrifter, blandt annet er det fint å tilsette i for eksempel pølser for å få det hele til å holde sammen.

I disse ostebollene bruker jeg revet norwegia, men tilsetter gjerne også en  annen fast ost med litt kraftigere smak.

2,5 dl melk

4 sp smeltet smør

0.6 dl rapsolje

6,5 dl tapioca mel (finmalt)

2 egg

2,5 dl revet ost

en knipe salt

sett ovnen på 250 grader

Kok opp melk, salt, olje og smør. Bland inn tapioca, bland deretter inn egg og ost. Hvis røren nå er veldig bløt kan du tilsette litt ekstra tapioca. Jeg pleier å måtte tilsette litt ekstra tapioca, men de blir vanligvis bra uansett. La røren stå i kjøleskapet til den stivner (hvis du ikke har tid til å vente så la den ihvertfall stå i 15 minutter). Ta tapioca på hendene og rull boller, de skal være omlag på størrelse med en golfball. Du kan også bruke to spiseskjeer og lage boller, de må ikke være helt perfekte.

Stek bollene i 20-25 minutter.

Reklame

7 kommentarer om “Pao de queijo – Brasiliansk Ostebrød

 1. Kjempe glad for å funnet oppskrift på Brasiliansk ostebrød! Men vet du om man før kjøpt det spesielle melet i Norge? Hilsen lyvind

  1. Hei!

   Ja du får kjøpt melet på alle mulig butikker der de selger utenlandsk mat. Det heter tapioca mel. Det finnes også noen tapioca kuler, det er ikke disse du skal ha. Melet er helt fint, akkurat som melis 🙂

   Hvis du bor i Sandnes eller Stavanger kan jeg sende deg adressen til den ene butikken jeg bruker.

   Ofte vet de ikke at de har tapioca mel i butikkene der jeg kjøper det. De kaller det noe annet alt etter hvilken butikk du er på. Men se etter medium store plastikkposer med hvitt mel. 😉

  1. Hei, sorry sent svar. Jeg kjøper det i Sandnes på en internasjonal mat butikk. Men jeg tror de har det på de fleste lignende butikker. Se etter det i hyllen hvor rismelet ligger. Posene melet kommer i er ofte ganske tynne plastposer.

 2. Hei😊skal prøve dette i morgen og har fått tak i alle ingrediensene. Jeg lurer på om de kan lages på formiddagen for så å stekes i kveldinga? Kan de evt fryses..?.Bør jeg I så fall steke ferdig bollene eller kan jeg fryse de før? Mvh Astrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: