Hummersesong – Vi setter teiner

Jeg elsker å være på sjøen. Nå for tiden er det sesong for hummerfiske og det er jo fantastisk gøy. Det er deilig å være ute etter dagesvis på kjøkkenet med eplepressing og koking på plommer og diverse frukt og bær. Vi har ikke fått veldig mye hummer. En uke har vel gått siden det startet snart, og vi har fått en hummer, en eneste en. Den er verdt sin vekt i gull. Men halve gleden er jo bare det å være en gjeng på sjøen og sette teiner.

20131009-225442.jpg

Vi setter også garn for å få nok fisk til teinene. Den skal visst nok ligge litt i en balje og råtne. Da liker hummeren den best. Råtten og deilig… Det lukter virkelig død når vi trekker opp teinene. Vi setter i næreten av sandbunn og helst tett inntil en stein ur, der trives hummeren i følge de som kan det. Hummer fisket varer til 1. Desember så vi får se hvor mange uker vi fortsetter.

20131009-225851.jpg

Nå gleder jeg meg til å spise den og kanskje noen flere på fredag hvis lykken er med oss.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: