Hvis Matmarked og storby er et stikkord for reisen, da kan Barcelona være et tips til destinasjon

Barcelona er fantastisk. Byen kombinerer alt. Strand, storby, matmarked og over 20 restauranter med Michellin stjerner. Likevel sitter vi igjen med en følelse av at Roma er hakket kvassere.

I Barcelona er La Rambla en av hovedgatene og det er denne som trekker mest ned opplevelsen av Barcelona, for denne gaten er en turistfelle på sitt verste. Men på alle kanter utenfor La Rambla er det massevis av fine restauranter og mye bra økologisk og ren mat.

La Rambla har en bra side ved seg. Det er nemlig hoved inngangen til matmarkedet La Boqueria, et marked som inneholder det meste av ferskvare. Fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt. Det er nok blitt et litt dyrt marked, mye på grunn av lokasjon, men det er utrolig fantastisk at de har klart å beholde dette markedet midt i hjertet av Barcelona. Jeg tar gjerne en tur tilbake dit.

I Raval området som ligger like ved La Rambla er det mye bra små og store kafeer og restauranter. Så lenge man bare holder seg på avstand fra denne hovedgaten kan man finne mange skatter!

Gaudi og alle hans utrolige og på grensen til galne kunstverk må også nevnes med kirken Sagrada Familia i spissen for all galskap. Den er fortsatt en byggeplass og har vel vert det over hundre år og vil fortsette å være det de neste hundre år. Vi får dra tilbake om en 40 år å se hvor langt de har kommet og om markedet fortsatt er der.

Borte bra men hjemme best!

Restaurantene har av en eller annen grunn gjerne stengt i August. Vi ringte opp mot 20 av de kjente og gode restaurantene og ingen hadde ledige bord. Så for oss som tok dette som en noe impulsiv tur uten mulighet for planlegging var dette en liten nedtur da det var umulig å få booket bord. Men likevel fant vi en del bra restauranter.

20130828-203848.jpg

20130828-203859.jpg

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: