Det var riktig det de sa, Kochiner er rolige høner

_MG_6018

Før vi fikk oss høns lette jeg på internett for å finne en rase høner som kunne oppfylle de kriteriene vi hadde. Det var egentlig ganske enkelt. De måtte legge egg og være rolige. Vi ville ha en hane men var redd det skulle bli mye bråk. Jeg leste at Kochiner bråker bare en tiendel så mye som for eksempel Hvite Italienere som er en vanlig hønserase og som er kjent for å ha en høylytt hanefar i flokken.

Etter noen måneder sammen med Kochinene våre har vi kommet til en konklusjon om at de er noen riktig trivelige fugler. De har fjær på beina  og ser riktig festlige ut, de legger egg ca annen hver dag og hanen høres det ut som om noen har skrudd ned volumet på. For oss nybegynnere er dette en topp rase.

Så langt er favoritt maten deres løvetann. Jeg har prøvd med alt mulig. Jeg har gitt dem salat fra hagen og epler og kål, men det står de pent over. De vil ha løvetann, kraftfor og havregryn. I vår sådde jeg norsk grønnkål og den vokser nå som bare det. Dette liker de også, og det passer jo fint siden grønnkålen visst nok skal klare seg langt ut over vinteren. Men fortsatt slår ingenting løvetann. Så her på gården får løvetann vokse villt uten å bli sprøytet. Det er fortsatt spennende å se om jeg finner nye ting de liker, legg gjerne igjen en kommentar om du har tips!

_MG_6117 small _MG_6020 _MG_6021

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: