Plantehuset

Jeg har som sagt tatt i bruk et av husene til plantehus og der spirer det endelig! Jeg planter for det meste planter vi kan spise senere på sommeren og høsten. En av plantene jeg er veldig spent på er norsk grønnkål. Jeg gleder meg sånn til de skal få spire ute snart. Det blir en stor plante av det som kan klare seg helt frem til desember. Litt avhengig av hvor tidlig det blir kjempe kaldt, men faktisk så har den godt av en frostnatt før den hentes inn.

litenplante

Jeg har plantet dem i en gammel jordbærkasse og de har begynt å spire så smått.

jordbærkurv

Jeg har også prøvd meg på planting i avis. Pottene lagt av avis satt jeg i et minidrivhus og lærte at det ble aldeles altfor fuktig der inne og avisene satt i gang en dårlig prosess der det kom mugg på dem. Det fungerer nok helt fint hvis man setter avispottene på åpne fat uten plastikk over. Men for  nå har jeg gått tilbake til plastikk potter.

papirkurv

1

Jeg setter en liten gjennomsiktig pose over pottene og dermed får hver av dem hver sitt lille drivhus

perlite

Nå som jeg planter en del urter med små frø som ikke skal dyttes langt ned i jorden bruker jeg noe som heter Perlite på toppen. Det er disse hvite små «stenene» som du ser på bildet. De tilfører fuktighet når det trengs og absorberer fuktighet når de trengs. De gjør at plantene utvikler røtter lettere og gjør rett og slett jobben med å så frø mer takknemlig for plantene vokser raskere og flere av dem overlever.

frø frø i vann

Husk å legg blomkarse frø og erteblomster og sukkererter i vann før du sår dem. Et døgn er nok. Så spirer de raskere og bedre. Sukkererter spirer vel egentlig raskt uansett. Jeg har blandet inn perlite i jorden jeg bruker til å så frø i. Dersom det ikke står noe om at frøene skal sås i kraftig blomsterjord har jeg hatt best effekt av å så urtene mine i kaktusjord. Denne jorden er nemlig også beregnet til å så frø i. Så jeg blander kaktusjord og perlite også får jeg en super jord for vekstene.

alva

Alva får også være med i plantehuset.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: