Nytt møbel til de firbeinte

marco

alva

Hva gjør vi vel ikke for våre firbeinte venner, jeg gjør ihvertfall så mangt. Nå er endelig det nye møbelet deres ferdig. Jeg lette og lette etter en fin kurv eller et fint møbel til hundene. De elsker å se ut vinduet så jeg tenkte at det hadde vert fint om de kunne komme litt opp i høyden,

Resultatet ble denne «boksen».

IMG_3981

IMG_3983IMG_3986

Den mangler nok et strøk med maling innvendig, men det kommer, en dag jeg får låne møbelet deres. Vi skar ut to solide plater (viktig at de tåler en del da både folk og hunder sitter her) og satt dem sammen med noen stokker vi hadde kappet opp i den høyden vi ønsket. Deretter la vi noen tynne tre plater (som vi hadde kappet opp for å strekkes rundt kassen) i vann for at de skulle bli myke, dette tar ikke så lang tid som mange sier, en halvtime holdt for oss, men vi brukte litt varmt vann, mulig det hjalp. Når platene er bløtet opp bøyes de rundt kassen og spikres på før de tørker. Det virker komplisert men er veldig enkelt. Spikre de på stolpene/plankene som holder sammen topp og bunn. Legg på en ekstra planke over inngangen hvis du ønsker det. Hundene liker at inngangen ikke er for stor.

Etter at selve kassen er klar trakk jeg den med et slags teddystoff sånn at det skulle se penere ut når jeg tok på stoffet, på toppen av kassen er en halvtjukk skumgummi madrass. Stoffet og naglene har jeg kjøpt hos en møbeltapetserer. Før jeg festet stoffet sydde jeg rundt det sånn at det ikke skal rakne i kantene. Deretter slo jeg på stoffet med nagle spiker der sømmen er synlig. Der sømmen ikke er synlig er stoffet festet med en stiftepistol.

Hundene er så fornøyd med huset at når jeg skulle gjøre noen justeringer på det og tok det bort ble det oppstandelse og den eldste hunden stod og ulte ved vinduet helt til jeg satt på plass kassen. Hundene ligger både inni og oppå, det er plass til dem begge både på toppen og inni.

Noen ganger får til og med Engelsk Setter vennen sitte på kassen.

atlas

Reklame

2 kommentarer om “Nytt møbel til de firbeinte

 1. Denne så super ut. Skulle til å spørre hvor du hadde kjøpt den da jeg så den var hjemmelaget. Tror bikkja vår hadde likt en slik.

  Forøvrig en kjempefin, variert og inspirerende blogg med nydelige bilder. Jeg blir alltid inspirert og litt misunnelig når jeg ser så fine bilder, får lyst på speilrefleks og fotokurs 😉

  1. Steinaldermannen, det er bare å sette i gang så har du laget et fint hus på kun kort tid til hunden din. Disse tynne tre platene vi har brukt rundt huset er aldeles fantastiske, de bøyer seg veldig lett!
   Speilrefleks kamera er gøy, du finner utrolig mye informasjon på nettet om bruk av kamera,

   -Stine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: