Epler

Epletrær med modne epler
Epletrær med modne epler

Når høsten starter opp og regnet høljer ned finnes det noen lyspunkter. Epletrær i hele landet blir røde av epler og eplene er klare til å høstes til saft og kaker og gode desserter.

Høyt henger de og gode er de
Høyt henger de og gode er de

Det er alltid de eplene som henger høyest på trærne som ser rødest ut. Kanskje det er av samme grunn som at gresset er alltid grønnere på andre siden. Ikke vet jeg, men jeg kjørte bilen nesten helt inn i epletreet og satt meg på taket og plukket de rødeste eplene jeg kunne finne.

Hjemme skrelte jeg epler til den store gullmedaljen, fin hakket dem la dem i en gryte og helte vann oppi sånn at det dekket eplene. Deretter satt jeg dem på platen og kokte det hele opp med noen spiseskjeer sukker samtidig som jeg rørte. Kok eplemassen i ca 10-15 minutter smak til med sukker og sett den til kjøling. Jeg brukte litt av eplesyltetøyet når det var varmt og helte det over en dessert av bær saus av (tyttebær, bringebær, blåbær og kesam kjørt i mikseren) og en kule vanilje is i et sjokoladebeger.

epler, bær, sjokolade og is
epler, bær, sjokolade og is
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: