Myk og saftig glutenfri brownies sjokoladekake med solbærsaus

Deilig sjokolade og kokkoskake
Deilig sjokolade og kokkoskake

Denne deilige kaken holder seg like god i dagevis, og nå som det flommer over av bær har jeg laget en saus av noen solbær. Denne sjokoladekaken er ypperlig som dessert. Jeg laget den nettopp på en blomsterfest vi arrangerte og den ble en stor suksess! Kaken er fri for gluten og melk og inneholder en del rare typer mel men du finner dem enkelt hvis du tar turen innom den lokale innvandrerbutikken.

Kaken er saftig og deilig
Kaken er saftig og deilig

Oppskrift:

3 egg

200 gr sukker

150 kokkos olje (denne finnes ihvertfall på helsekost hvis du ikke finner den på innvandrerbutikker)

1 sp vaniljesukker eller en vaniljestang

60 gr kokkosmel

30 gr tapioca mel

50 gr mandel mel

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

100 gram raspet 70% sjokolade

Jeg liker best å raspesjokoladen, jeg synes det blandes veldig bra da. Men du kan også smelte sjokoladen. Dersom du vil ha melkesjokolade kan du tilsette dette i stedet. Hvis du vil ha den veldig mørk kan du tilsette et par ekstra spiseskjeer sjokolade. Smak det til for å få det som du ønsker.

Rasp opp mandler og sjokolade og bland alt det våte før du tilsetter det tørre, blander og heller det i en halvstor rund form.

Kaken stekes i 45- 50 minutter på 175 grader.

server kaken sammen med solbær eller bringebærsaus. Jeg har lagt solbærsaft som jeg har i fryseren, men man kan like gjerne koke opp bringebær og sile dem gjennom en fin sil for å få bort frø . Bland den saften du ønsker å bruke sammen med kaken med litt potetmel. Husk å røre potetmelet ut i kaldt vann før du heller det i saften og koker opp. Oppskriften på dette finner du på alle pakker med potetmel, men jeg fyller vanligvis bare et glass med kaldt vann og har oppi fire til fem skjeer potetmel og blander i litt og litt inntil sausen fyldig og slike lignende. Tilsett sukker etter smak og sausen er klar!

Så urettferdig å være sau og bare spise gress og ikke sjokoladekake
Så urettferdig å være sau og bare spise gress og ikke sjokoladekake
Reklame

2 kommentarer om “Myk og saftig glutenfri brownies sjokoladekake med solbærsaus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: