Skrikende måker og makrell

Bømlo er stedet for å fiske. Vi fant ut at vi ville ha makrell og det er jo et enkelt ønske. Makrellen biter på kroken så fort man får kroken i sjøen. De er intense og de lager så mye trøbbel når man skal dra dem opp at de ikke etterlater noen tvil om hva man har fått på kroken. Makrellen smaker kun godt når de er så ferske at de nesten spreller i panna og det var dette vi ville ha, ekte sommermat.

Stekt makrell
Stekt makrell

Å steke makrell er enkelt, rist mel, salt og pepper i en pose. Fileter makrellen (du kan la skinnet være på), rist en og en filet i posen sammen med salt, pepper og det melet du bruker til vanlig (spelt, hvete eller glutenfritt) før du steker dem i smør på en panne. De skal være gylne og sprøe når de er ferdige. Server de sammen med rømme og poteter av et eller annet slag.

Dagens fangst
Dagens fangst

Måkene følger nøye med på sløyingen. Jeg føler jeg må sitere Odd Børretzen «skal ha, skal ha, skal ha»

Kranglende måker
Kranglende måker

Marco lukter og leter etter minken som bor i kaien
Marco lukter og leter etter minken som bor i kaien

Reklame

En tanke om “Skrikende måker og makrell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: