Søt sommer champagne

Søt sommer champagne

Inspirert av en oppskrift jeg hadde lest om hylleblomst champagne satt jeg i gang. Det mislyktes totalt og saften gjæret så mye at den nesten eksploderte. Jeg hadde tilsatt tørrgjær og det fungerte spesielt dårlig. Hylleblomstene trenger ikke noe annet enn seg selv for å bli champagne, så jeg endret oppskriften og tok en av flaskene med saft jeg hadde laget og satt dem uten kork i vinduet der det var varmt. Etter tre dager boblet det små bobler opp langs flasken. Da er det bare å sette en kork på flasken og inn i kjøleskap.

Etter to uker bør champagnen være klar til å drikkes. Det er faktisk helt fantastisk enkelt å lage hylleblomst champagne!

Bruk oppskriften på hylleblomst saft og når den er klar og i flasker setter du den til gjæring på et varmt sted i et par dager inntil du ser noen små bobler langs kanten.

Husk også på at du kanskje må tynne ut saften litt hvis den er veldig sterk sånn at du ikke får en altfor sterk champagne. Når du korker Champagnen  for å stå kaldt i to uker må du huske på å ha en kork som er festet godt, hvis ikke vil du sannsynligvis ha champis eksplodert i hele kjøleskapet.

Reklame

2 kommentarer om “Søt sommer champagne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: