Grunnleggende Pastaoppskrift

Marco har funnet ut at han digger pasta. Det travleste med å lage pasta er å holde ham unna pastaen.

Marco sjekker ut oljene
Marco sjekker ut oljene

Min pastaoppskrift er enkel. Jeg bruker speltmel, til 2 personer regner jeg ca 3,5 dl mel + litt salt også tilsetter jeg ett og ett egg helt til jeg har en skikkelig god deig. Du må prøve å få en del mel inn i deigen. Her er det ingen poeng i å ha en seig deig. La deigen hvile i en halvtime. Når deigen er ferdig hvilt (gjerne i kjøleskap), må du ta frem pastamaskinen og starte fra første steg. Første steg er det bredeste. Rull deigen flere ganger gjennom det første trinnet. Etter du har kjørt deigen igjennom første gang bretter du den og kjører den igjennom en gang til. Tilsett gjerne litt mel når du gjør dette.

Dette er den pastamaskinen jeg bruker. Den er lett å bruke.

Etter du har kjørt gjennom det første trinnet et par ganger kjører du gjennom resten og avslutter med å velge om du vil lage tagliatelle, spaghetti, lasagneplater eller en annen pasta form.

Hvis du skal tørke pastaen er det bare å henge dem over en stol eller lignende til neste dag. Skal du koke pastaen med en gang legger du den i kokende vann med en t-skje salt og lar det koke rundt ett minutt. Det tar ikke lang tid å koke fersk pasta! Den trenger egentlig bare trekke litt. Så du må følge godt med og når du tror den trenger noen ekstra sekund må du ta den av platen og helle av vannet. Ellers får du en kjip og vassen pasta. Hell over godt med olivenollje og bland.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: